19 Şubat 2009 Perşembe

KARA KIZ :) ıslak kek

Bu keki 6 senedir yaparım ama hala yapım aşamasında tarif defterimden yardım alırım :) Çünkü çok gusel oluyor bir eksik olmaması için bakarım, birdaha bakarım :) Özellikle kayınvalidemin kulakları çınlasın :) yazın yazlıga sabah kahvaltısı için götürüğüm bir teps kek kahvaltıya çıkmadan o gece herkes tarafından begenilerek miğdeye bir güzel indirilir.. Her defasında tafifi yazarım ama kayınvalidem tutturamaz :) Bu nedenle ya evde yapar götürürüm yada orda yaparım... malzemeleri bakmadan yazmak isterdim ama atlamak istemiyorum :)
Esasında bu tarfi annemin arkadaşının tarif defterinden. Her zaman yapardı tabi begenilerimizin karşısında tarif vermezdi. Bazı insanlar tarif vermek istemez. Bu ablamızda öyleydi göz kararı derdi söylerdi ama eksik :) bir yapardık iki yapardık tutmazdı... Sonra tekrar isterdik pes edene dek sonunda tarifi tam aldım ve iste ağızları sulandıracak kadar lezzetli olan kara kızım :))

Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı süt
1 su bardagı sıvı yag
1 paket kakao
1 vanilya

karışımdan 1 fşncan ayırıyoruz ( üzeri için)
2 su bardagı un
1 kabartma tozu

Üzeri İçin
istege bağlı
toz fıstık
Hindistan Cevizi

Yapılışı....
Un ve k.tozu hariç tüm malz. karıştırıyoruz. Karışımdan çay fincanı ayırıyoruz. Unu ve k.tozunu elekden geçirerek eliyoruz ve yağlamış oldugumuz kalıbımıza döküyoruz ve 175 derecelik fırında yaklaşık 40 dk kadar pişmeye bırakıyoruz. Kek fırından çıkar çıkmaz üzerini bir çatal yardımıyla bir çok yere patırıyoruz... Ayırdığımız karışımı yumurta fırçasıyla kekin üzerine iyice sürüyoruz. Üzerini istege göre süslüyoruz...

Afiyet Olsun Efendim...

7 yorum:

Yaren dedi ki...

Nefis bir kek,cikolatali lezzetleri cok severim. Üzeride cok güzel süslenmi.Ellerine saglik,sevgiyle kal:)

Pasta Perisi dedi ki...

CANIM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM...

đerkenαя dedi ki...

Akşama misafirlerim var, hadi bakalım inşallah kendi çabalarımla yapcam güzel olmassa yandığımın resmidir :D
Teşekkürler..

gülendam dedi ki...

denedim süper oldu.yiyen herkes çok beğendi.benimde kek favorim artık bu tarif.şlk deneyecek arkadaşlar kesinlikle tereddütsüz deneyin.sizinde ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Fırından şimdi çıkardım, dayanamadım sıcak sıcak 1 dilim yedim.Çok beğendim, lezzeti çok güzel.Denemek isteyenlere tavsiye ederim.Akşam dizi keyfi yaparken yanına 1 bardak Cappuccino iyi gider herhalde (: Sevgiyle kalın (:

Adsız dedi ki...

çok güzel ve enfes bir kek , yapımıda gayet kolay ellerine sağlık teşekküreler :>

Adsız dedi ki...

Gayet guzel oldu! Ama ben ikinci denemede sekeri 1.5 su bardagina cikardim ve uzerine cikolata eritip koydum; icine de bol findik ve siyak cekirdeksiz kuru uzum... Uzerini de fistikla susleyince super oldu;)

LinkWithin