Malzemeler1 litre süt
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı portakal suyu
1 vanilya
Yapılışı:Un ve nişastayı tencereye koyup sütü azar azar ekleyip karıştırarakocakta pişirmeye başlayalım. Sıkmış olduğunuz portakal suyunu ve şekeri de ekleyip koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. En son vanilyayı ekleyip kaselereaktaralım... Sogumaya bırakalım ürerini süsleyip dolama soğuması için kaldıralım. Afiyetle yiyelim :)...
2 yorum:
Ben yemekten sonra ağır tatlıları yiyemiyorum. Bu tam bana göre, hem de sıradan değil. Portakallı. eminim muhteşem olmuştur. Denicem. Ellerine sağlık
sağol canım... denemeye deger... vitaminlide:)
Yorum Gönder