3 Mart 2009 Salı

Portakallı Puding



Malzemeler
1 litre süt
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı portakal suyu
1 vanilya

Yapılışı:
Un ve nişastayı tencereye koyup sütü azar azar ekleyip karıştırarakocakta pişirmeye başlayalım. Sıkmış olduğunuz portakal suyunu ve şekeri de ekleyip koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. En son vanilyayı ekleyip kaselereaktaralım... Sogumaya bırakalım ürerini süsleyip dolama soğuması için kaldıralım. Afiyetle yiyelim :)...

2 yorum:

*Mutfaktaki Deli* dedi ki...

Ben yemekten sonra ağır tatlıları yiyemiyorum. Bu tam bana göre, hem de sıradan değil. Portakallı. eminim muhteşem olmuştur. Denicem. Ellerine sağlık

Tatlı anlar dedi ki...

sağol canım... denemeye deger... vitaminlide:)

LinkWithin