¨ 5 yumurta
¨ 1 su bardağı +1çorba kaşığı un
¨ 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı şeker
¨ 1 kabartma tozu
¨ 1 vanilya
¨ 2 çorba kaşığı kakao
Kreması için gerekli malzemeler;
¨ 2 yumurta sarısı
¨ 2,5 çorba kaşığı un
¨ 2,5 çorba kaşığı şeker
¨ 2,5 su bardağı süt
¨ 1 paket krem şanti
¨ Ben birazda beyaz çikolata eritip krem şantiye ekledim
İçi için gerekli malzemeler;
¨ Fıstık
¨ Damla çikolatası
Üzeri için ;
¨ Şeker hamuruGıda boyası
Pandispanyanın yapılışı;
Yumurtanın akları ve sarıları ayrılır. Akları köpürene kadar çırpılır daha sonra şeker ve vanilya eklenerek şeker eriyene dek çırpılır… Diğer tarafta un, kabartma tozu, ve kakao elenir . Yumurtanın sarıları aklı karışıma eklenerek çırpıcının en düşük ayarıyla karışıma karışana dek çırpılır. Un ve kakaolu karışımı ekleyerek köpükler sönmeden yavaş yavaş karıştırılır. Kelepçeli kalıp yağlanır ve karışım güzelce eklenir. 170 derecede yaklaşık 40 -45 dk pişirilir…
Pandispanyamız pişerken 1su bardağı ile krem şanti tarife göre hazırlanıp dolaba kaldırılır. İçine de isteğe göre benmaride eritilmiş beyaz çikolata ekleyebilirisiniz.
Kreması;
Şantiyi hazırlayıp dolaba kaldırdıktan sonra krema malz. Kalan malzemeleri bir tencereye alıp güzelce karıştırdıktan sonra ocağa alıyoruz. Muhallebi kıvamına gelene dek pişiriyoruz. Dolaba kaldırdığımız krem şantiyi ve hazırlamış olduğumuz diğer kremayla birleştiriyoruz …Pastanın hazırlanışı;
1 yorum:
Serap ellerine sağlık,çok güzel süslemişsin....
Yorum Gönder